Ajutor pentru tineri cu amputatii din Romania in mod GRATUIT

LogoRomaniaPePicioare

“Romania – Tineri pe picioare” este unul din proiectele AUCI – “Asociatia Universitara pentru Cooperare Internationala”, Roma – Italia, in colaborare cu FSS “Fundatia Solidaritate si Speranta”, Iasi – Romania.

AUCI, din cadrul Universitatii Catolice “Sacro Cuore” – Facultatea de Medicina si Chirurgie, Policlinica “Agostino Gemelli”, desfasoara o activitate de cooperare, prin proiecte cu scop umanitar, in mai multe tari, printre care si Romania.

FSS, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Moldovei si Bucovinei, sectorul social “Diaconia”, implementeaza programe sociale, filantropice, culturale, educationale si civice.

Proiectul “Romania – Tineri pe picioare” are un caracter socio-sanitar si isi propune sa contribuie la asigurarea unei asistente sanitare adecvate, pentru solutionarea numeroaselor probleme, privitoare la numarul mare de persoane tinere din Romania, care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, si adesea lasati la voia unui destin de marginalizare si saracie. Astfel proiectul ajuta, in mod gratuit, la procurarea de proteze pentru tineri romani care au unul sau ambele membre amputate si care provin din medii sociale defavorizate.

Protezele sunt lucrate la Centrul de proteze INAIL – Vigorso di Budrio (Bologna), filiala Roma, Italia.

Proiectul si-a inceput activitatea in anul 2004, iar de atunci pana in prezent au beneficiat de serviciile acestui program 93 de tineri romani si au fost furnizate 105 de proteze. De asemenea, proiectul isi propune o implicare reala in reintegrarea in munca a persoanei cu proteza, beneficiara a proiectului, prin colaborarea cu firme italiene. Astfel, se doreste implicarea unui numar cat mai mare de intreprinzatori (in special firme italiene care au investitii in Romania), care sa ofere locuri de munca persoanelor cu dizabilitati, beneficiare ale acestui proiect.

Pentru mai multe detalii:
Dedulescu Cristian
Mobil: 0762.300.688
Fix: 021.451.18.47
E-mail: deducrysty@yahoo.com
Web: www.tineri-pe-picioare.ro

Tel/Fax – Fundatia Solidaritate si Speranta, Iasi : 0232 220 548 | 0232 271 228


NU folositi sectiunea de comentarii pentru a trimite cazuri personale. Aceasta sectiune este dedicata mesajelor de sustinere pentru cazul prezentat in aceasta pagina. Pentru mai multe detalii vizitati sectiunea de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>